Lyset er på vej!

IMG_4872Vintersolhverv er noget af de smukkeste! Efter i dag vender lyset lidt efter lidt tilbage og bringer nyt liv og nye begyndelser. Naturens egen nytårsfest! Det kræver tålmodighed, for der går lige et stykke tid, før det bliver synligt med det blotte øje, men lyset er på vej!

Jeg bliver altid lidt nostalgisk omkring vintersolhverv. Både fordi jeg i det hele taget er glad for lys og fordi solhvervet symboliserer håb. Håb for en mere lys og mere oplyst verden. Vi skal bare lige finde ud af at justere på de rigtige knapper.

Den kloge politiske tænker Hannah Arendt brugte natalitet (fødsel eller ny begyndelse) som symbol på menneskets mulighed for at starte på ny eller for at “genfødes”.

Mennesket er født ind i verden, og er efter Arendts overbevisning født ind i verden for at begynde. Fordi mennesket er en handlende skabning, der tager nye initiativer eller laver nye begyndelser, retter vi os mod fremtiden. Arendts natalitetsbegreb indeholder håb for fremtiden og her ved lysets tilbagekomst, er det efter min mening en passende tanke at påskynde.

Sådanne ting går jeg rundt og tænker på, når det er vintersolhverv. Midt i mellem juleforberedelser, børn der skændes, væltede perleplader, kaos og kødsovs er det dejligt at sende et par tanker imod noget, der er større end vores egen lille bitte plads her i verden.

Der var noget før os, og der kommer noget efter os – som vi har et medansvar for! Naturens cykliske form kan være rar at tænke på, når der er hverdagskaos rundt om ørerne på én 🙂

 

 

 

 

3 Thoughts on “Lyset er på vej!

  1. Det er nu først i dag, det er den korteste dag 🙂 men jeg elsker også når lyset langsomt kommer tilbage. Kh. Birgitte

  2. AnneSofie81 on december 22, 2015 at 9:47 am said:

    Du har jo ret 🙂 Dejligt med en opmærksom læser!
    Så fejrer vi da bare solhverv to dage i år!
    Glædelig jul!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation